Weddingplanner

  Posted in Nieuws on

  by paulus

Vrijdag 16 september heeft Off Limits in het bekende EO-programma ‘De Weddingplanner’ opgetreden. In het programma staan twee verliefde mensen met een verhaal centraal, waarvoor in korte tijd een gehele bruiloft is geregeld. De organisatoren van deze bruiloft had de productieleiding gevraagd of er ook een band kon worden geregeld om de song ‘Golden Heart’ van Mark Knopfler te komen spelen. Dit was namelijk voor het bruidspaar de song die hen door de moeilijke periodes heeft gesleept. Zo geschiedde dus, dat twee dagen voor deze opnames Off Limits een mail van de productieleiding kreeg met de uitnodiging om te komen spelen in het programma. In ruil voor exposure, waarbij de band tijdens het programma een aantal keren in beeld zou komen en de naam van de band en de website op de aftiteling van het programma zou verschijnen, werd gevraagd of de band belangeloos aan het programma mee wilde werken. Aangezien de band nog maar twee jaar bestaat was dit natuurlijk een niet te missen kans en werd er onmiddellijk gereageerd. Binnen een paar uur was het rond (de band mocht zelfs de hele avond komen spelen) en konden de zeven bandleden zich opmaken voor hun eerste televisieoptreden. En dat nog wel in een programma op Nederland 1 op prime time met wekelijks zo’n 850.000 kijkers!

Met dit gegeven in het achterhoofd gingen de muzikanten van de band flink aan de studie. Er moest immers in een dag een nog nooit eerder gespeelde song ingestudeerd worden. Wat nog voor een extra stukje spanning zorgde was dat de bandleden elkaar voor de opnames niet meer zagen. De song zou dus pas tijdens de opname voor het eerst in bandvorm gespeeld worden. Hoe zou dat nu aflopen met al die camera’s, regisseurs, emoties en een bekende presentator in de buurt?

Bijna iedereen van de band had vrij kunnen regelen voor dit speciale moment. Maar juist als alles perfect lijkt te gaan, komt de tegenslag om de hoek kijken. Halverwege de middag kwam een telefoontje binnen dat de bus met apparatuur pech had. Toch bleef iedereen rustig en om zeven uur was de apparatuur bij Slot Schagen gearriveerd. In een uur tijd werden de backline opgebouwd en de instrumenten klaar gezet en werd alles vluchtig doch secuur afgesteld. Toen was het eindelijk tijd om even lucht te happen en rustig te eten. Tijdens dit heerlijke diner voor zeven was er eindelijk tijd om de song even door te nemen. In tien minuten werden de puntjes op de ‘i’ gezet en werd er getoast op een superavond!

En een superavond dat werd het. Als eerste moest Off Limits de mensen los zien te krijgen. Door aanstekelijke pop -en rocksongs lukte dit perfect en zodoende kon Marc Dik prima op de goede sfeer inspringen. Na wat plichtplegingen brak eindelijk het moment van de waarheid aan. De camera werd op het bruidspaar en de band gericht en eindelijk kon ‘Golden Heart’ gespeeld worden. Dit werd een groot succes. De mensen hadden duidelijk veel meegemaakt, want de emoties liepen hoog op en zelfs de bandleden stonden met een brok in de keel te spelen. Na dit moment van ontroering en glorie volgde nog een moment, waarbij de presentator de bruid en bruidegom nog wat dingen te vertellen had.

Toen dat achter de rug was kregen de mannen uit Friesland het teken dat het feest nu echt kon beginnen. Er werd gespeeld van negen tot halfelf en in die anderhalf uur speelde de band vrijwel aan een stuk door. En ondanks dat er veel mensen in de zaal waren die in een rolstoel zaten (waaronder het bruidspaar) stroomde de dansvloer vol met onder andere rolstoelzittende mensen. Voor de band was dit in eerste instantie een wat raar moment (meestal staat er een hossende menigte voor je), maar de manier van feestvieren van mensen die in een rolstoel zitten, maakte een grote indruk op de band. Het maakte niet uit of het nu om Frans Bauer, U2 of Robbie Williams ging, iedereen zong en bewoog mee! Echt een superfeest! En een ervaring om niet snel te vergeten. De aflevering met coverband Off Limits als achtergrondband zal op 14 oktober 2005 rond de klok van tien uur worden uitgezonden op Nederland 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *